Tradueix

dimarts, 24 de setembre del 2013

Cupcakes de Festa Major

Com que avui és la Mercè, he decidit fer uns cupcakes de Festa Major, inspirats en les coques de fruites i crema. El resultat són uns cupcakes que tenen un gust molt nostre, perfectes com a postres, esmorzar o berenar.

Per fer-ne 6 necessitareu:

Per la massa

- 1 ou
- 1 iogurt
- una cullerada d'oli de gira-sol
- 100 g de farina
- 7 g de llevat
- 80 g de sucre blanc
- fruita confitada tallada a trocets molt petits. Jo la vaig comprar tallada però si no la trobeu podeu comprar-la sencera i tallar-la vosaltres mateixos.

Per la crema

- 250 ml de llet
- 2 rovells d'ou
- 25 g de "maizena"
- 1 branqueta de canyella
- la pell d'una llimona
- 30 g de sucre

Preparació:

Haureu de fer la crema abans de la massa ja que després s'haurà de coure al forn, si no, no es conserva fora de la nevera.

- Poseu la llet a bullir amb la pell de la llimona i la canyella.
- Un cop hagi bullit retireu la canyella i la llimona i afegiu els 2 rovells batuts i seguiu remenant.
- Quan estigui tot ben lligat afegiu el sucre i posteriorment molt a poc a poc la maizena.
- Si veieu que no s'acaba de lligar prou bé ho podeu batre amb el "minipimer" i coure-ho una estona més.
- Quan agafi la textura de crema deixeu-ho refredar a la nevera.



 ********************************************************************************

- Engegueu el forn a 180º amb el foc de sota.
- Separeu la clara del rovell de l'ou.
- Barregeu l'oli amb el rovell i el iogurt.
- Afegiu el sucre i seguiu remenant. Quan la massa estigui ben lligada afegiu molt a poc a poc la farina i el llevat. Remeneu fins que quedi tot ben lligat i fins que veieu que la massa respira.
- Ompliu els motlles dels cupcakes, afegiu la fruita tallada a sobre i remeu una mica cada cupcake amb una cullereta petita. Heu de pensar que la fruita pesa força i que a mesura que es vagi coent anirà baixant.
- Poseu-ho al forn.
- Passats uns 7 o 8 minuts veureu que ja comencen a tenir forma, doncs traieu la safata del forn.
- Poseu la crema un una màniga pastissera i decoreu cada cupcake.
- Torneu-los a posar al forn durant uns 10 minuts més.
- Un cop llestos, deixeu-los refredar i ja us els podeu menjar!

Podeu imprimir-vos la recepta aquí!



Que passeu un bon dia de Festa Major!!!

1 comentari: