Per fer-ne 6 necessitareu:
Per la base:
- 100 gr. de farina
- 5 gr. de llevat
- 80 gr. de sucre
- 1 iogurt
- 1 ou
- 1 cullerada d'oli de gira sol
- 3 o 4 kiwis
- colorant verd i groc (opcional)
Per la cobertura:
- 2 mangos
- 1 rovell d'ou
- 100 ml de llet (pot ser qualsevol llet, jo la poso sense lactosa, i queda bé)
- 2 cullerades de "maizena"
- 15 gr. de sucre.
Preparació:
- Engegueu el forn a 180 graus.
- Separeu el rovell de la clara i conserveu la clara en un plat a part. Seguidament barregeu el rovell amb l'oli i el iogurt.
- Quan la barreja estigui ben feta afegiu el sucre i remeneu bé. Poc a poc aneu afegint la farina amb el llevat i continueu remenant fins a tenir la massa fent lligada.
- Peleu i talleu dos kiwis i passeu-los pel "minipimer" fins que us quedi com una "papilla". Afegiu-la a la massa i remeneu.
- Bateu la clara fins a punt de neu i aneu-la afegint a la massa. Finalment afegiu el colorant, jo he fet servir groc i verd per tenir aconseguir el color.
- Col·loqueu la massa als motlles i afegiu a cada motlle dos o tres tallets de kiwi.
- Poseu-ho al forn durant 20-30 minuts.
* Com que la massa que us quedarà és força líquida, costa una mica que agafin consistència i és per això que tarden més a coure's.
- Un cop estiguin fets, deixeu-los refredar dins el motlle.
Per fer la cobertura:
- Peleu i talleu els mangos i passeu-los pel "minipimer".
- Poseu-los a bullir amb la llet i el rovell d'ou i aneu remenant fins a tenir la barreja ben feta.
- Afegiu el sucre i a poc a poc les cullerades, fins que agafi la textura d'una crema. Deixeu-ho refredar dins la nevera perquè agafi consistència.
Jo li he afegit una mica de colorant groc perquè tingui un color més viu.
-Un cop desmotllades les bases i la crema estigui freda, ja podeu muntar els cupcakes. Poseu la crema a la màniga pastissera i decoreu com més us agradi. Jo hi he afegit unes "xuxes" de fruites per donar-hi més color.
Podeu imprimir-vos la recepta aquí!
Bon profit i bon cap de setmana!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada