Tradueix

divendres, 12 de juliol de 2013

Cupcakes de plàtan i gerds.

En aquests dies d'estiu m'agrada combinar diferents fruites per fer els cupcakes. I, en aquesta ocasió en vaig fer uns de plàtan i gerds, una combinació que a mi, personalment, m'agrada molt. Així que aquí teniu la recepta:

Necessitareu:

Per la base

  • 100 gr. de farina
  • 5 gr. de llevat
  • 1 plàtan
  • 80 gr. de sucre morè
  • 1 iogurt natural
  • 1 ou
  • 50 ml d'oli de girasol
Per la convertura
  • 1 rovell d'ou
  • 100 ml. de llet
  • 40 g de maizena
  • 40 g de sucre
  • 2 cullerades de pasta de gerds (també es pot fer amb gerds naturals
Preparació:

- Prescalfeu el forn a 180º
- Separeu la clara del rovell.
- Barregeu l'oli amb el rovell de l'ou.
- Passeu el plàtan pel minipimer fins a tenir una "papilla" i afegiu-ho a la barreja anterior.
- Posteriorment aneu afegint a poc a poc, el sucre, el llevat i la farina.
- Finalment, haureu de batre la clara a punt de neu i ho afegiu a la massa, barrejant bé.
- Ompliu els motlles dels cupcakes i poseu-ho al forn durant 15-20 minuts.
- Un cop fets deixeu-los refredar abans de treure'ls del motlle.

Per fer la cobertura:
- Poseu a bullir el rovell amb la llet i el sucre.
- Quan comenci a bullir afegiu les cullerades de gerds o els gerds naturals triturats i la maizena fins que agafi la consistència d'una crema.
- Deixeu-la refredar i guardeu-la a la nevera.
- Quan la crema estigui freda ja la podeu posar a la màniga pastissera i decorar els vostres cupcakes com més us agradi. En aquesta ocasió jo hi vaig afegir purpurina comestible per donar-los un toc brillant.

Podeu imprimir-vos la recepta aquí




    Bon profit!

3 comentaris:

  1. No tens res light? Buaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ResponElimina
  2. Wow,such a wonderful recipe...I really like your blog.^^
    Maybe follow each other on bloglovin?
    Let me know follow you then back.
    Lovely greets Nessa

    ResponElimina