Tradueix

dijous, 7 d’agost del 2014

Un pastís de maduixa i xocolata blanca


Al meu germà no li agrada la xocolata. Sí, ja sé que és estrany, però a ell, no li agrada. Va ser el seu aniversari i li vaig dir: De què vols el pastís? I em va contestar: vull un pastís de maduixa.
En aquests dies d'estiu els pastissos amb base de pa de pessic es fan molt pesats. Així que remenant d'aquí d'allà, buscant receptes vàries i fent un poti-poti vaig fer un pastís de maduixa i xocolata blanca. Que queda molt vistós però és realment fàcil de fer.

Necessitareu:

Per la base:

- 100 g. de farina
- 30 ml. d'oli de gira-sol
- 80 gr. de sucre
- un iogurt
- 3 cullerades de pasta de maduixa.
- 5 gr. de llevat
- un ou

Per la capa de maduixa:
( en farem dues)

- 125 gr. de xocolata blanca.
- 5 o 6 cullerades de pasta de maduixa
- 2 làmines de gelatina neutre
- 200 ml. de nata per muntar
* si voleu un color més intens podeu afegir colorant vermell

Per la capa de xocolata blanca:

- 125 gr. de xocolata blanca
- 2 làmines de gelatina neutre
- 200 ml. de nata per muntar

Per la capa de gelatina:

- 2 làmines de gelatina neutre
- 50 ml d'aigua
- 3 cullerades de pasta de maduixa

Preparació

- Engegueu el forn a 180º

- Barregeu l'oli amb el iogurt, l'ou i la pasta de maduixa.

- Quan la barreja sigui homogènia afegiu el llevat i la farina i remeneu bé fins que veieu que la massa respira.

- Poseu-ho al forn durant 20 minuts

 - Quan estigui fet, deixeu-lo refredar sense treure'l del motlle dins la nevera.
**************************

La primera capa que farem serà la de maduixa.

- Poseu les làmines de gelatina amb aigua (2)

- En un cassó, desfeu la xocolata blanca amb 50 ml. de nata i les cullerades de pasta de maduixa. 

- Quan estigui ben desfet, afegiu les làmines de gelatina i remeneu bé.

- Munteu la nata que us queda i a poc a poc aneu afegint la barreja anterior. Us quedarà una pasta rosa, la podeu intensificar amb una mica de colorant vermell.

- Aboqueu-la sobre el pa de pessic de maduixa que teniu a la nevera i torneu a posar-ho a la nevera.

Per fer la capa de xocolata blanca heu de repetir el mateix procediment de la capa de maduixa amb la única diferencia que no posarem la pasta de maduixa ni el colorant.

Feu la capa de xocolata blanca i aboqueu-la sobre la capa de maduixa vigilant que no es barregin. 

Llavors farem una altra capa de maduixa i l'abocarem sobre la de xocolata blanca.

Finalment bulliu l'aigua amb la pasta de maduixa i aboqueu-hi la gelatina. Us quedarà un líquid vermell. Aboqueu-lo sobre l'última capa de maduixa. I deixeu-ho refredar unes quantes hores.

 Jo ho vaig deixar tota la nit. Al endemà ja ho vaig poder decorar amb unes llaminadures. 

Podeu imprimir-vos la recepta aquí!

                                           




Bon profit!!!



1 comentari: