Tradueix

divendres, 22 de novembre de 2013

Cupcakes de tiramisú

El meu oncle em va dir: podries provar de fer uns cupcakes de tiramisú. I és clar a mi, quan em diuen aquestes coses, em falta temps per posar-m'hi. Vaig buscar vàries receptes però cap m'acabava de convèncer del tot. Així, que, agafant idees d'aquí i d'allà vaig fer la meva pròpia. Crec que no podria explicar amb paraules com són de bons, perquè quan comences no podries parar de menjar-ne. 

Necessitareu (per fer-ne 12)

Per fer la base:
- 200 gr. de farina.
- 1 sobret de llevat.
- 2 ous. 
- 200 l. de llet.
- 160 gr. de sucre morè.
- 1 cullerada de pasta de vainilla.
- 2 cullerades de xocolata en pols.
- 60 ml d'oli de gira-sol

Per l'almibar:
- 1 cafè sol amb sucre. (jo el vaig fer amb la nespresso però el podeu fer com vulgueu, com si us l'haguéssiu de prendre)

Per crema:
- 250 gr. de mascarpone
- 200 ml de nata per muntar.
- 100 gr de sucre glass.

Preparació:
- Engegueu el forn a 180º amb el foc de sota.
- Barregeu la llet amb l'oli, els rovells dels ous i la pasta de vainilla. Quan la barreja estigui ben feta afegiu el sucre i posteriorment el llevat, la farina i la xocolata en pols.
- Finalment haureu de batre les clares a punt de neu i anar-les afegint a poc a poc fins que ho tingueu tot ben lligat i veieu que la massa respira.
- Poseu la massa als motlles fins que estiguin més o menys 2/3 plens. I poseu-los al forn durant 15 minuts.
- Un cop els hàgiu tret del forn, punxeu els cupcakes amb un escuradents i pinteu-los amb cafè, podeu fer-los una doble pintada. I deixeu-los refredar.

Per fer la crema:
- Munteu la nata i barregeu-la, amb una batedora de varetes, amb el sucre. Quan aquesta barreja estigui ben lligada afegiu-hi el mascarpone i deixeu-ho batre durant un minut a velocitat baixa.

- Un cop la base estigui refredada poseu la crema un una màniga pastissera i ja ho podeu muntar. 
- Jo els vaig decorar amb xocolata en pols.

* Una idea que se'm va ocórrer desprès de fer-los és que es pot fer un forat a la base amb un estri d'aquells de treure el cor a les pomes i omplir-lo de crema i tornar-lo a tapar.

Espero que si els feu us agradin tant com em van agradar a mi. Podeu imprimir-vos la recepta aquí.

Bon profit!





1 comentari:

  1. Jo, que els he provat, dono fe que estaven molt bons. (fins i tot adictius)

    ResponElimina